Menu
Resolschuim VIC International

Waarom isoleren?

Het is de beste manier om energie te besparen

In een wereld waar de energieprijzen blijven stijgen, brandstoffen schaars zijn en de CO2 uitstoot aanzienlijk verlaagd moet worden is het belangrijker dan ooit om zuinig om te gaan met energie.

Welke voordelen heeft isolatie?

Een van de beste manieren om dit de doen is het gebruik van isolatie. Isolatie minimaliseert de overdracht van energie (warmte) tussen twee ruimtes en hiermee worden de volgende voordelen behaald:

  • Positieve bijdragen aan het milieu: de mens is de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. Door de uitstoot van broeikasgassen wordt extra warmte vastgehouden. Hierdoor warmt de aarde op met als gevolg een stijgende zeespiegel en extreme weersomstandigheden. CO2 is het belangrijkste broeikasgas welke wordt uitgestoten door de mens en vrijkomt bij de winning van energie. Wanneer gebouwen worden geïsoleerd is er minder energie nodig voor verwarming/ airconditioning. Hierdoor word de CO2 uitstoot verlaagd wat een positieve bijdrage heeft aan het klimaat en milieu.
  • Verbeteren van wooncomfort: wanneer het koud is buiten houden we allemaal van een warm huis dat ons een gezellig en behaaglijk gevoel geeft! Isolatie zorgt dat deze warmte in huis blijft en niet via muren, daken etc. naar buiten verdwijnt. Als de temperaturen buiten juist erg hoog zijn helpt isolatie de hitte buiten te houden.
  • Reduceren van kosten: isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur in een ruimte constant blijft en dat er zo min mogelijk warmte/ kou verloren gaat. Dit betekend dat er minder energie verbruikt hoeft te worden voor het gebruik van de verwarming/ airconditioning en dat resulteert dan weer in een lagere energie rekening.
  • Verhogen van de waarde van gebouwen: steeds meer gebouwen en huizen worden opgeleverd met energie labels welke een belangrijke rol spelen bij de waarde bepaling. Een goede isolatie van een gebouw/huis heeft dus direct impact op de waarde van het huis/ gebouw bij eventuele verkoop.

Andere voordelen

Naast het besparen van energie en de daarbijbehorende voordelen zoals hierboven omschreven kan isolatie helpen bij:

  • het buiten houden van vocht en schimmel. Dit is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van de mens maar ook voor de constructie van de bouw. Vocht en schimmel kunnen constructies behoorlijk aantasten.
  • Het verbeteren van de brandveiligheid van gebouwen: kwalitatief goede isolatie kan een cruciale rol spelen bij het beperken van vlam en rook uitbreiding bij brand. Meer informatie over brandveiligheid en hoe Multi Protect Foam en Multi Protect Board hieraan kunnen bijdragen vindt u op onze website.

Hoge isolatieprestaties met Multi Protect Foam

VIC International haar Resolschuim bekend onder de naam Multi Protect Foam, staat bekend om haar hoge isolatieprestaties. De Lambda (ook wel thermische geleidbaarheid) heeft een typische waarde van 0,021 W/mK (Watts per meter Kelvin). Dit is aanzienlijk lager dan andere isolatieproducten in de markt zoals steenwol, PIR, EPS en PUR. Lambda waarde laat zien hoe goed het materiaal warmte kan geleiden. Een goede isolatie heeft een zo laag mogelijke lambda-waarde om warmteverlies te verminderen. Een Lambdawaarde van 0,021 W/mK levert dus niet alleen een betere prestatie ten aanzien van het energieverlies, het kan tevens de oplossing bieden in constructies waar weinig ruimte is om te isoleren, maar waar toch een laag energieverlies word geeist. Resolschuim staat bekend om de toepassing van een dunnere isolatielaag ten opzichte van ander producten voor een vergelijkbare energieprestatie.

 

waarom isoleren?